نخبگان زمین رایگان می گیرند

نخبگان زمین رایگان می گیرند

ایسنا/البرز رئیس بنیاد نخبگان البرز به اختصاص زمین برای تأمین مسکن نخبگان اشاره کرد و گفت: اعضای هیئت علمی جوان نخبه و دانشجویان دکتری متأهل نخبه مشمول طرح اختصاص زمین می‌شوند.


محمد نبیونی در نشست خبری که یکشنبه چهارم خرداد در بنیاد نخبگان البرز برگزار شد، با اعلام برنامه‌های سال جاری این مرکز، از اختصاص زمین و تسهیلات ساخت مسکن به نخبگان خبر داد و اظهار کرد: طرحی که در برنامه‌های سال جاری بنیاد ملی نخبگان و مورد تأکید مقامات عالی کشور قرار گرفته، مسئله تأمین مسکن نخبگان است. این موضوع در استان‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته و اعضای هیئت علمی جوان و دانشجویان دکتری متأهل نخبه مشمول این طرح می‌شوند.


وی افزود: با حمایت معاونت علمی و فناوری، مسکن نخبگان در دستور کار قرار گرفته و مقدمات این طرح فراهم شده است. بر اساس این طرح برای استادیاران جوان و نخبگان دکتری مشغول به تحصیل متاهل، امکان تخصیص زمین و ساخت خانه فراهم خواهد شد.


وی گفت: البته غیر از این طرح، نخبگان علمی از تسهیلات خرید مسکن بهره‌مند هستتد اما چون باز پرداخت تسهیلات بانکی طولانی است ممکن است در توان آنها نبوده و یا اینکه این تسهیلات برای خرید یک واحد کافی نباشد. از این رو تأمین زمین و کمک به ساخت خانه می‌تواند راه حل مناسبی در تأمین مسکن نخبگان باشد.


نبیونی اظهار کرد: استان البرز از نظر تراکم جمعیتی، محدودیت زمین و تراکم بالای نخبگی شرایط متفاوتی را دارد و این عوامل شرایط را کمی دشوار می‌کند. در برخی از استان‌ها از زمین‌های دانشگاه‌های بزرگ و یا از محل اراضی جهش ملی مسکن، زمین این طرح تأمین شده است.


وی اظهار کرد: در استان البرز ممکن است ترکیبی از این مدل‌ها در نظر گرفته شود. مسئولین استانی هم از این طرح استقبال کرده کرده و امیدواریم رونمایی از شروع مسکن‌دار شدن نخبگان جوان متأهل در نیمه دوم سال جاری محقق شود.


 وی با اشاره به برگزاری آیین تجلیل از سرآمدان علمی استان افزود: هرساله تعدادی از نخبگان استان بعنوان سرآمدان علمی انتخاب شده و طی آیینی از آنها تجلیل می‌شود. هدف از این اقدام الگوسازی برای نسل جوان در مجامع علمی، فرهنگی و ادبی است.


وی ادامه داد: بر این اساس امسال هم دکتر علی اسدی از اساتید دانشکدگان منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه تهران و دکتر منصور رضوی از پژوهشگاه مواد و انرژی بعنوان سرآمدان علمی استان انتخاب شده‌اند، که طی مراسمی با حضور مسئولان استانی و ملی معرفی و از آنها تجلیل می‌شود.


نبیونی بیان کرد: در راستای معرفی خدمات ارزنده و الگوسازی این سرآمدان، از زندگی علمی و عادی آنها کتابچه و فیلمی تهیه و در صدا و سیمای استان و نیز شبکه چهار صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش خواهد شد.


رئیس بنیاد نخبگان البرز با بیان اینکه شاخصه‌های علمی دقیقی برای انتخاب و معرفی سرآمدان ملی در نظر گرفته می‌شود، افزود: این افراد از اساتید و پژوهشگران ممتاز کشورند که عموما صاحب تألیفات و یا مجری پروژه‌های تحقیقاتی شاخص و زیادی هستند.


وی به جایزه علامه طباطبایی اشاره کرد و افزود: بنیاد ملی نخبگان بزرگترین و بالاترین جایزه علمی کشور را که هرساله طی مراسمی با عنوان جایزه علامه طباطبایی به استادان ممتاز دانشگاه‌ها و پژوهشگران برجسته اهدا می‌کند، امسال به دکتر رضا شعبانی، از استان البرز که عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی و چهره ماندگار حوزه تاریخ است، اهدا کرد.


وی گفت: بطور قطع یکی از دغدغه‌های نخبگانی یافتن شغل مناسب، مرتبط با رشته و جایگاه علمی آنهاست. موضوعی که امسال هم توسط این بنیاد پیگیری شده و بسیار مورد استقبال جوانان است، معرفی نخبگان و جذب آنها در دستگاه‌های ملی و اجرایی است. طی سه دوره گذشته این طرح، متقاضیان استانی حائز شرایط نخبگی، در دستگاه‌های اجرایی پذیرفته شده و شروع به کار کردند. اصل نخبگی اثرگذاری در حوزه های مرتبط است؛ از طریق شیوه‌نامه نگهداشت نخبگان، این افراد در پست‌های شغلی مناسب قرار می‌گیرند تا به واسطه توانایی علمی خود در این مشاغل نقش اثرگذاری داشته باشند.


نبیونی با اشاره به اینکه فهرست نیازهای شغلی دستگاه‌های اجرایی برای جذب نخبگان در حال تهیه است، ادامه داد: تعداد قابل توجهی از دستگاه‌های استانی نیازهای خود را به بنیاد ملی نخبگان و دستگاه متبوع خود اعلام کرده‌اند. با توجه به توافقی که با سازمان امور استخدامی کشور داریم، این نیازها به کدهای استخدامی تبدیل شده و متقاضیانی که نخبگی آنها احراز می‌شود، به سازمان‌های مربوطه معرفی و پس از طی فرایندهای لازم به استخدام رسمی در می‌آیند.


وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد مسیر جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز فناوری از طریق طرح جهت بنیاد نخبگان انجام می‌شود، اظهار کرد: این فراخوان به شکل فصلی و به منظور جذب نخبگان به عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌ها و مراکز فناوری و علمی و پژوهشی انجام می‌شود.


نبیونی گفت: جذب تعدادی از نخبگان در آموزش و پرورش طی سه دوره گذشته با استقبال خوبی برگزار شده است. امیدواریم که در این دوره هم تعدادی از نیازهای جامعه نخبگی برای تصدی شغل در آموزش و پرورش و استفاده آموزش و پرورش از ظرفیت‌های نخبگی را مهیا کنیم.


وی افزود: در حال حاضر طرح شهید رضایی در بنیاد ملی نخبگان فعال است و طی آن دانشجویان مقاطع لیسانس تا دکتری به رقابت ملی پرداخته و در صورت احراز شرایط مسیر نخبگی مشمول جایزه تحصیلی می‌شوند.


وی ادامه داد: افرادی که در این طرح موفق به کسب جایزه می‌شوند، می‌توانند از طرح پژوهش یار در مقطع دکتری استفاده کنند. این طرح شامل دانشجویان دکتری است که تمام وقت در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و می‌توانند از حقوق و تسهیلات این طرح استفاده کنند.


نبیونی یادآور شد: طرح پژوهش یار کمک می‌کند که این دانشجویان بدون نگرانی دکتری خود را طی کرده و به پایان برسانند. در صورت پایان به موقع دوره دکتری، از بازپرداخت این تسهیلات معاف خواهند بود. از مسائلی که در دانشگاه‌های کشور با آن مواجهیم رسوب، ماندگاری و طولانی شدن دوره دکتری است. یکی از دلایل رسوب در دوره دکتری، نیاز به کار است. طرح پژوهش‌یار با در نظر گرفتن این موضوع به دوره دکتری بعنوان یک شغل نگاه کرده و منابع مالی را در اختیار دانشجویانی که بصورت تمام وقت مشغول گذراندن دوره دکتری‌اند، قرار می‌دهد.


رئیس بنیاد نخبگان البرز گفت: یکی از دوره‌هایی که طی سال‌های اخیر در استان البرز توسط بنیاد ملی نخبگان در غالب پایان نامه‌های تقاضا محور برگزار شده، جشنواره امیر کبیر است. خوشبختانه این جشنواره با برخورداری از شاخص‌های علمی، در زمره رویدادهای مهم بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.


وی یادآور شد: استان البرز خاستگاه جشنواره امیرکبیر است و تقاضا محور بودن پایان نامه‌ها و رساله‌ها را مورد توجه قرار داده است. کارفرما و مسئله محور بودن پایان نامه‌ها، امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است. در این جشنواره، کارفرمایانی که از رساله ها و پایان نامه‌ها حمایت می‌کنند معرفی شده و پایان نامه‌هایی که موضوعی را در کشور حل کرده یا در صدد حل کردن آن هستند، در این جشنواره به رقابت می‌پردازند.


وی گفت: طی سه فراخوان قبلی توسط بنیاد ملی نخبگان مجموعاً از جامعه نخبگی استان البرز بین ۶۰ تا ۱۰۰ نفر در دستگاه‌های اجرایی جذب و مشغول به کار شده‌اند. در مجموع طی فراخوان سوم دو هزار و ۵۰۰ نفر در کل کشور متقاضی جذبند که چون احکام این افراد هنوز صادر نشده است، فعلا آمار دقیقی نداریم. به نظر می‌رسد طی فراخوان چهارم که سریع‌تر طراحی شده و فرایند نخبگی در مسیر درستی انجام می‌شود، بین دو هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار نفر در فراخوان چهارم پذیرفته شوند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید