الزامات برگزاری ایمن یک تجمع انبوه چیست

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران الزامات برگزاری یک تجمع انبوه در ایمنی کامل را تشریح کرد.


به گزارش ایسنا، علی نصیری در نشست تخصصی مدیریت خطر تجمعات انبوه که با حضور جمعی از کارشناسان و اساتید دانشگاه در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، با اشاره به مخاطرات تجمعات انبوه در مراسم‌هایی مانند راهپیمایی عید غدیر یا راهپیمایی اربعین گفت:‌ مدیریت کردن چنین تجمعاتی کار بسیار سختی است چرا که نیازمند بررسی قشر شرکت‌کننده در این رویداد است. البته سابقه ما در این موضوع درخشان است و ایران به عنوان یکی از بهترین کشورها در مدیریت تجمعات انبوه شناخته می‌شود، به عنوان مثال همین مراسم حج، سیستم مدیریت بحران ما برای مدیریت تجمعات بسیار پیشرفته است.


وی ادامه داد: مشکلی که وجود دارد این است که گاهی ما از تجربیات خوبی که در این زمینه داریم استفاده نمی‌کنیم. ما در برگزاری تجمعات مرتبط با مراسم‌های مختلف تجربیات فراوانی داریم و ممکن است در برخی موارد نیز خلاهایی وجود داشته باشد که باید آن را جبران کنیم. در این میان موضوع رسانه و استفاده از ظرفیت آن هم بسیار مهم است و باید به آن توجه شود.


نصیری با اشاره به مخاطرات تهدیدکننده که منجر به ایجاد ریسک در تجمعات انبوه می‌شود گفت: عوامل محیطی، عوامل روانشناختی، عوامل فردی، عوامل مربوط به بهداشت عمومی، عوامل مدیریتی و … می‌توانند به عنوان مخاطره در این حوزه شناخته شوند. به عنوان مثال ما در راهپیمایی اربعین با برخی از زائرانی مواجهیم که ممکن است دارای بیماری شده یا جزو قشر آسیب پذیر به حساب بیایند. همچنین بیماری‌ها و عوامل محیطی نیز وجود دارد و در نهایت هم عوامل مدیریتی وجود دارد. مردم در این رویدادها مقصر نیستند، این مدیران هستند که باید این شرایط را کنترل کنند و چنین نشستی هم با همین هدف برگزار شده است.


رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تجربیات جشن ۱۰ کیلومتری غدیر گفت:  هماهنگی بین بخشی و دستگاهی در ستاد مدیریت بحران انجام شد. بر مبنای EOC مسیر عید غدیر به هفت زون تقسیم بندی شد و فرماندهی هر زون به یکی از شهردارهای مناطق سپرده شد. در این مراسم کمیته‌های گوناگونی نیز تشکیل شد و ما مسئول کمیته ایمنی و بهداشت نیز بودیم.


وی ادامه داد:‌ ما از تجربیات جشن سال گذشته در سال جاری استفاده کردیم، پارسال این مراسم در مسیر چهار راه ولیعصر تا پارک وی اجرا شد اما امسال این مراسم در مسیر میدان امام حسین تا میدان آزادی بود که مسیر بهتری است. پارسال حدود ۶۰۰ موکب در این مراسم شرکت کردند که این عدد امسال به ۱۳۰۰ موکب رسید. همچنین امسال mobile EOC و منطقه بندی پهنه انجام شد. کارت تردد صادر شد و ستادی به نام ستاد گمشدگان تعریف شد. همچنین با حضور همه نهادها و مسئولین در حین راهپیمایی نیز مدیریت این مراسم انجام شد و چند مخاطره که در لحظه در آستانه رخ دادن بود مدیریت و از وقوع آن جلوگیری شد.


نصیری با بیان اینکه باید یک فرد یا افراد متخصص HSE قبل، حین و بعد از مراسم در محل و مسیرهای تجمعات انبوه حضور داشته باشند، گفت: در تجمعات انبوه باید گلوگاه‌های جمعیتی نیز پایش شود و از ظرفیت‌های نیروهای مردمی نیز استفاده کنیم که ما در مراسم جشن عید غدیر از ظرفیت نیروهای دوام استفاده کردیم. در واقع این گروه‌های مردمی داوطلب واکنش اضطراری محلات که به اختصار دوام نامیده می شوند با مشارکت فعال در این تجمع انبوه ضمن ارائه آموزش‌های مرتبط با مباحث ایمنی به شهروندان، نسبت به ارزیابی ایمنی موکب‌ها، هدایت و کنترل جمعیت و همکاری با ستاد گمشدگان نیز اقدام کردند.


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در برگزاری چنین تجمعاتی نیازمند ارتقاء شبکه مخابراتی و ارتباطی و تعیین متولی واحد برای مراسم تجمعات انبوه هستیم، گفت:  پیش بینی مسیر ویژه جهت تردد خودروهای امدادی و پایش و سنجش میزان جمعیت مشارکت کننده در مراسم و ضرورت مدل سازی رفتار جمعیت از دیگر موارد ضروری برای برگزاری مراسم تجمعات انبوه بشمار می‌رود.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

بیشتر بخوانیم دستگاه تصفیه آب
بیشتر بخوانیمروش‌های انتخاب و خرید نهال‌های سالم برای باغبانی

دیدگاهتان را بنویسید