روزنامه گاردین در گزارشی خاطرنشان کرد با توجه به حمایتهای گسترده ایالات متحده از اوکراین در جنگ با روسیه و ابراز تمایل آشکار نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای پایان دادن به این جنگ، نتیجه انتخابات پنج نوامبر در این کشور مسالهای حیاتی برای اوکراینیها خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سربازان اوکراینی در خطوط مقدم نبرد با روسیه با تسلیحات و مهمات آمریکایی مقابل نیروهای روس میایستند و در سرتاسر اوکراین، پدافندهای هوایی آمریکا از این کشور در برابر موشکها و پهپادهای روسی محافظت میکنند.
گاردین با این مقدمه نوشت: بنابراین، واضح است که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیشرو در آمریکا به دلیل رویکرد متفاوت ۲ نامزد دموکرات و جمهوریخواه در این رقابت در رابطه با جنگ اوکراین، قضیه مرگ و زندگی باشد. اگر جریان تامین تسلیحات کند یا متوقف شود، پیشرویهای اخیر روسیه در سراسر جبهه شرقی تسریع میشود و ساختمانها در اوکراین آسیبپذیرتر خواهند شد.
در این میان، حمایت سیاسی و تسلیحاتی غرب نیز ضروری است اما کمکهای نظامی واشنگتن طی نزدیک به سه سال جنگ، به ارزش بیش از ۶۴ میلیارد دلار، کمکهای ارائه شده توسط سایر متحدان را تحتالشعاع قرار میدهد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین و نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا تمایل خود را برای پایان دادن به جنگ و کاهش این هزینهها پنهان نکرده است. او بارها تلاش کرده است که بستههای کمکی را در کنگره مسدود کند و قول داده یا تهدید کرده است که مسکو و کییف را مجبور میکند تا قبل از مراسم تحلیف ریاستجمهوری آمریکا در ژانویه به توافق برسند.
همچنین جی دی ونس، گزینه ترامپ برای معاونت طرحی را ارائه کرده است که منتقدان آن را مساوی با پیروزی روسیه توصیف میکنند؛ به این صورت که مسکو کنترل فعلی بر مناطقی از اوکراین را که اکنون تحت کنترل درآورده است، حفظ میکند و اوکراین خارج از ناتو باقی میماند.
یک مقام ارشد در کییف به صراحت گفته است: ما نگران ترامپ هستیم.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ماه سپتامبر با ترامپ در نیویورک ملاقات کرد تا از آرمان اوکراین دفاع کند، اولین باری که این دو مرد در پنج سال گذشته رو در روی یکدیگر قرار گرفتند.
ترامپ پیش از این دیدار، پیام خصوصی رئیس جمهور اوکراین را در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشت و هفتهها بعد از آن، زلنسکی را مقصر آغاز جنگ دانست.
زلنسکی در اواخر ماه مه در مصاحبهای با روزنامه گاردین اعتراف کرد هنوز هیچ راهبردی ندارد که در صورت بازگشت ترامپ به کاخ سفید، چه کاری باید انجام دهد. او به ترامپ هشدار داد که اگر به روسیه اجازه دهد در جنگ پیروز شود، خطر لقب «رئیسجمهور بازنده» را به خود اختصاص خواهد داد.
او با بیان اینکه «ترامپ ممکن است، بتواند میانجی توافق آتشبس باشد» مدعی شد: اما سوابق پوتین نشان میدهد که مسکو در نهایت آن را نقض میکند و بیشتر به داخل اوکراین فشار میآورد و باعث میشود رئیسجمهور آمریکا «بسیار ضعیف» به نظر برسد.
با این حال، تنها چند روز مانده به انتخابات، برخی از مقامات اوکراینی میگویند که این سناریو به آنها دلیلی میدهد تا محتاطانه نسبت به ریاست جمهوری احتمالی ترامپ خوش بین باشند، چراکه ممکن است دونالد ترامپ در چنین شرایطی به حمایت از اوکراین بپردازد.
به نوشته گاردین، پیروزی کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و نامزد دموکرات انتخابات پنج نوامبر (۱۵ آبانماه) احتمالاً در کییف با اشتیاق بیشتری روبرو می شود. زیرا انتظار میرود که او فرد قابل پیشبینیتری نسبت به ترامپ باشد و بهطور کلی، رویکرد سیاسی جو بایدن را ادامه میدهد، اگرچه اوکراینیها هنوز در تلاش هستند تا رویکرد شخصی او را در مورد جنگ بسنجند.
او از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین سفر نکرده و اگرچه در طول معاونت ریاست جمهوری خود حداقل ۱۲ بار با زلنسکی ملاقات کرده است، معمولا به جای تعیین دستور کار، پیامهای بایدن را منتقل میکند.
جو بایدن نیز که دوره ریاست جمهوری او رو به اتمام است، حمایت دیپلماتیک قوی و کمکهای نظامی سخاوتمندانه از کییف را با محدودیتهایی در انتقال و استفاده از فناوری آمریکایی علیه روسیه متعادل کرده است. هرچند که همواره نگرانیهایی نسبت به تشدید درگیریها به دلیل این حمایتهای واشنگتن وجود داشته است.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز